Home > ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΓΕΩΛΟΓΙΑ / Τεχνολογία Προστασίας Περιβάλλοντος στη Βιομηχανία

Τεχνολογία Προστασίας Περιβάλλοντος στη Βιομηχανία

Ζευγώλης Ν. Εμμανουήλ

Εκδοτικός Όμιλος ΙΩΝ

Τιμή | € 26,50 στο καλάθι

  • Κατηγορία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΓΕΩΛΟΓΙΑ
  • Copyright 2016
  • Κωδ. Καταλ.6-E-155
  • Έκδοση
  • Κωδ. Εύδοξος 50660380
  • Σελίδες 368
  • ISBN 978-960-508-193-5
  • Διαστάσεις 17 x 24
  • Barcode 9789605081935
  • Εξώφυλλο μαλακό
  • Γλώσσα Ελληνικά
  • Εσωτερικό Α/Μ
  • Ελλ.ή Μεταφρ. Ελληνικό
  • Βάρος σε gr 630

Το παρόν σύγγραμμα αναφέρεται στη θεωρία και στη διαθέσιμη τεχνολογία για την προστασία του περιβάλλοντος από τη βιομηχανική δραστηριότητα, καθώς και στους όρους διάθεσης των αερίων, υγρών και στερεών βιομηχανικών αποβλήτων στο περιβάλλον (αέρα, έδαφος ή νερό).

Το σύγγραμμα αποτελεί προϊόν τεσσαρακονταετούς και πλέον διδακτικής και βιομηχανικής εμπειρίας, αλλά και κριτικής βιβλιογραφικής ανασκόπησης, και έχει στόχο να καλύψει ένα κενό τnς ελληνικής Βιβλιογραφίας.

Τα περισσότερα παραδείγματα του συγγράμματος αναφέρονται σε εφαρμογές από τη βιομηχανία αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου, όμως η θεωρία, η τεχνολογία και οι όροι διάθεσης των αποβλήτων στο περιβάλλον όπως αναπτύσσονται στο παρόν σύγγραμμα, είναι ίδια για τους περισσότερους κλάδους τnς βιομηχανίας (τσιμέντου, πυριμάχων, ασβέστη, χημικών προϊόντων, ηλεκτρικής ενέργειας από Θερμοηλεκτρικούς σταθμούς, διαχείριση στερεών αστικών αποβλήτων κ.λπ.)

Επομένου, εκτιμάται ότι το παρόν θα αποτελέσει χρήσιμο οδηγό για ένα μεγάλο εύρος επιστημόνων και μηχανικών που εργάζονται στα παραπάνω αντικείμενα.

Η ύλη του συγγράμματος χωρίζεται σε πέντε κεφάλαια: (1) Εισαγωγή, (2) Ατμοσφαιρική ρύπανση, (3) Υγρά απόβλητα, (4) Στερεά απόβλητα και (5) Προστασία του περιβάλλοντος κατά την παραγωγή μετάλλων και υλικών. Στο τέλος του συγγράμματος παρέχεται σχετική βιβλιογραφία για μεγαλύτερη εμβάθυνση σε επιμέρους θέματα.

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

Κεφάλαιο 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
1.1. Γενική ανασκόπηση
1.2. Σημασία και μέγεθος προβλήματος
1.3. Περιβαλλοντικές επιπτώσεις βιομηχανίας ορυκτού πλούτου
1.4. Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Κεφάλαιο 2. ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ
2.1. Εισαγωγή
2.2. Αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης
2.3. Καθαρισμός απαερίων – Συγκράτηση στερεών σωματιδίων
2.4. Καθαρισμός απαερίων- Συγκράτηση αερίων
2.5. Ανάκτηση θερμότητας απαερίων
2.6. Διασκορπισμός αερίων από υψηλές καπνοδόχους

Κεφάλαιο 3. ΥΓΡΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ
3.1. Είδη, προέλευση και οριακές τιμές συγκέντρωσης
3.2. Συγκράτηση στερεών
3.3. Συγκράτηση βαρέων μετάλλων
3.4. Όξινα νερά μεταλλείων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
( σε περίπτωση που δεν σας εμφανίζονται τα αρχεία, χρησιμοποιήστε διαφορετικό browser )

 

( σε περίπτωση που δεν σας εμφανίζονται τα αρχεία, χρησιμοποιήστε διαφορετικό browser )

 

Εμμανουήλ Ν. Ζευγώλης

Γεννήθηκε στην Απείρανθο, Νάξου. Διπλωματούχος μηχανικός μεταλλείων - μεταλλουργός ΕΜΠ (1964), διδάκτωρ Πανεπιστημίου Minnesota, ΗΠΑ (1971) και Υφηγητής ΕΜΠ (1984). Μηχανικός ερευνητής στο κέντρο μεταλλουργικών ερευνών Hazen Research Inc. στο Golden, Colorado, ΗΠΑ (1971). Μηχανικός, αρχιμηχανικός και διευθυντής του μεταλλουργικού εργοστασίου παραγωγής σιδηρονικελίου τns ΓΜΜΑΕ ΛΑΡΚΟ (1972-1987). Καθηγητής ΕΜΠ (1987-2007). Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ. Πρόεδρος τns Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών (2000-2004) και μέλος τns Συγκλήτου του ΕΜΠ (1993-94, 2000-2004). Πρόεδρος με εκτελεστικά καθήκοντα τns ΓΜΜΑΕ ΛΑΡΚΟ (1994 - 1998) και μέλος ΔΣ τns εν λόγω εταιρείας (1989, 1994-2003). Μέλος διοικητικών συμβουλίων και σύμβουλος μεταλλευτικών και μεταλλουργικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ασχολήθηκε με τη μεταλλουργία, το περιβάλλον, την ασφάλεια και την εξοικονόμηση ενέργειας στη βιομηχανία, περιοχές ΣTIS οποίες δίδαξε τα αντίστοιχα μαθήματα και συνέγραψε σχετικά διδακτικά Βιβλία.

Η ερευνητική και επαγγελματική του δραστηριότητα οδήγησε στην εφεύρεση πρωτότυπων μεθόδων και εγκαταστάσεων, με Βιομηχανική εφαρμογή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως η κοκκοποίηση ρευστού σιδηρονικελίου. Από το ερευνητικό του έργο έχουν προκύψει διπλώματα ευρεσιτεχνίας, δημοσιεύσει και τεχνικο-οικονομικές μελέτες, η πλειονότητα των οποίων είναι αυτοδύναμες.

Από τον Εκδοτικό Όμιλο ΙΩΝ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του με τίτλο: "Μεταλλουργία Σιδήρου: Θεωρία και Τεχνολογία" (2014)