Η Θεατρική Αγωγή μέσα στο Σχολείο & το Θεατρικό Εργαστήρι
Ένας οδηγός με Ασκήσεις & Προτάσεις για τον Παιδαγωγό. Περιλαμβάνονται 7 θεατρικά έργα ελεύθερα δικαιωμάτων, προς χρήση για παιδικές θεατρικές παραστάσεις
Εκδοτικός Όμιλος ΙΩΝ
Τιμή | € 11,66 στο καλάθι
- Κατηγορία Μ,Μ,Ε, - ΘΕΑΤΡΟ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
- Copyright 15/12/2020
- Κωδ. Καταλ.6-Ε-288
- Έκδοση 1η
- Κωδ. Εύδοξος 94700614
- Σελίδες 212
- ISBN 978-960-508-318-2
- Διαστάσεις 14 x 21
- Barcode 9789605083182
- Εξώφυλλο μαλακό
- Γλώσσα Ελληνικά
- Εσωτερικό Α/Μ
- Ελλ.ή Μεταφρ. Ελληνικό
- Βάρος σε gr
Σε ένα θεατρικό εργαστήρι, στο σχολείο, σε μια μικρή θεατρική ομάδα, σε έναν σύλλογο… το θεατρικό παιχνίδι προσφέρει στον εκπαιδευτικό και στον εμψυχωτή μια σειρά από χρήσιμα εργαλεία. Βοηθά το παιδί να αναπτυχθεί, να εκφραστεί, να αποκτήσει γνώση και ενσυναίσθηση, να επιλύσει προβλήματα και να διαχειριστεί τα συναισθήματά του με υγιή τρόπο.
Στο παρόν βιβλίο θα ανακαλύψει κανείς χρήσιμες πληροφορίες, ασκήσεις και ιδέες για το μάθημα του Θεατρικού Παιχνιδιού στη Θεατρική Αγωγή. Στο δε τέλος του, προσφέρονται επτά θεατρικά έργα (πρωτότυπα ή διασκευές κλασικών έργων) για ανέβασμα με παιδικές θεατρικές ομάδες. Αυτά τα έργα γράφτηκαν για να τα παίξουν παιδιά, απευθύνονται σε παιδιά και δημιουργήθηκαν με την πολύτιμη βοήθεια των ίδιων των παιδιών, αποτυπώνοντας την παιδική ψυχή με το ιδιαίτερο χιούμορ και την τρυφερότητα που της αναλογεί.
Αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε θεατροπαιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, δραματοθεραπευτές, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, σπουδαστές θεατρικών και παιδαγωγικών σπουδών, ηθοποιούς, σκηνοθέτες - αλλά και σε κάθε ενήλικα που θέλει να δουλέψει με μια ομάδα παιδιών (μικρών ή... μεγαλύτερων), όπως και σε κάθε γονιό, παππού, γιαγιά, θείο, θεία που θέλει να απασχολήσει δημιουργικά και ουσιαστικά τα παιδιά της οικογένειας.
Η συγγραφέας Βυζαντία Πυριόχου Γκυ έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Θέατρο και Υποκριτική στο Θέατρο των Αλλαγών, με υποτροφία μετεκπαίδευσης στο Giles Foreman Center of Acting στο Λονδίνο. Έχει λάβει πιστοποίηση στη Δραματοθεραπεία. Εργάζεται με παιδιά και ενήλικες στην εκπαίδευση γαλλικών και αγγλικών, και διδάσκει Θεατρική Αγωγή, Θεατρικό Παιχνίδι και Αυτοσχεδιασμό ιδιωτικά, στο Θέατρο των Αλλαγών και στους Απογευματινούς Ομίλους Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως ηθοποιός και σκηνοθέτης σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο και έχει ασχοληθεί με την συγγραφή έργων για το θέατρο, για ενήλικες και παιδιά.
Η έκδοση διανθίζεται με τα πρωτότυπα, τρυφερά και αστεία σχέδια της Μελίνας Guy-Πυριόχου.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
β) Ψυχολογική λειτουργία
γ) Ψυχαγωγική λειτουργία
δ) Αισθητική λειτουργία
β) Παράλληλο Παιχνίδι
Η Βυζαντία Πυριόχου Γκυ έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Θέατρο και Υποκριτική στο Θέατρο των Αλλαγών, με υποτροφία μετεκπαίδευσης στο Giles Foreman Center of Acting στο Λονδίνο. Έχει λάβει μετεκπαίδευση στη Δραματοθεραπεία.
Εργάζεται με παιδιά και ενήλικες στην εκπαίδευση γαλλικών και αγγλικών, και διδάσκει Θεατρική Αγωγή, Θεατρικό Παιχνίδι και Αυτοσχεδιασμό ιδιωτικά, στο Θέατρο των Αλλαγών και στους Απογευματινούς Ομίλους Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων.
Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως ηθοποιός και σκηνοθέτης σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο και έχει ασχοληθεί με την συγγραφή έργων για το θέατρο, για ενήλικες και παιδιά. Στο θέατρο έχει ανεβεί το θεατρικό της έργο “Οι Κροκόδειλοι”.
Έχει εκδώσει επίσης το οικολογικό κόμικ “Χελωνιόνιος Καρέττας”, σε εικονογράφηση του Διονύση Κωνσταντόπουλου, σε συνεργασία με το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου (εκδ. Στίγμα), που διανεμήθηκε στα σχολεία για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Η Μελίνα Guy-Πυριόχου διδάσκει γαλλικά και ελληνικά σε παιδιά και ενήλικες. Έχει ασχοληθεί με την αφήγηση παραμυθιού επί σειρά ετών στο ραδιόφωνο και σε παραστάσεις σε σχολεία και σε θεατρικούς χώρους. Πλέκει ρούχα, παιχνίδια και αντικείμενα.
Η παρούσα εικονογράφηση στο βιβλίο είναι η πρώτη της επαγγελματική δουλειά.
Ζει πάντα στη Ζάκυνθο με τον άντρα της Γιώργο και έχει δύο κόρες: τη Βυζαντία και τη Λουίζα.