Φυσική για Επιστήμονες & Μηχανικούς Τόμος Β': Ηλεκτρικό-Μαγνητικό Πεδίο. Σύγχρονη Φυσική
Εκδοτικός Όμιλος ΙΩΝ
Τιμή | € 79,50 στο καλάθι
- Κατηγορία ΦΥΣΙΚΗ
- Copyright 12/07/2021
- Κωδ. Καταλ.6-Ε-298
- Έκδοση 1η
- Κωδ. Εύδοξος 102076627
- Σελίδες 704
- ISBN 978-960-508-305-2
- Διαστάσεις 21 x 29
- Barcode 9789605083052
- Εξώφυλλο μαλακό
- Γλώσσα Ελληνικά
- Εσωτερικό Έγχρωμο
- Ελλ.ή Μεταφρ. Μεταφρασμένο
- Βάρος σε gr 1920
Ένα σύγχρονο βιβλίο, αποτέλεσμα έρευνας, που επιχορηγήθηκε από το National Science Foundation των Η.Π.Α. και διαμορφώθηκε με την κριτική και τα σχόλια 150 καθηγητών με στόχο τον προσδιορισμό ενός αποδοτικότερου τρόπου μάθησης της Φυσικής.
Περιλαμβάνονται Προεπισκοπήσεις Κεφαλαίων που δίνουν μια οπτική επισκόπηση των υπό συζήτηση θεμάτων. Παραδείγματα Πρόκλησης που περιγράφουν πως να συγκεντρώνετε πολλαπλές ιδέες και εξελιγμένες συλλογιστικές στη λυση προβλημάτων, εξασφαλίζοντας ένα βέλτιστο εύρος παραδειγμάτων για την προετοιμασία σπουδαστών στις κατ’ οίκον εργασίες τους. Παραδείγματα που είναι Βασισμένα σε Δεδομένα βοηθουν τους φοιτητές να αποκτήσουν την ικανότητα να εξάγουν συμπεράσματα από εργαστηριακά δεδομένα. Βελτιωμένες ασκήσεις στο τέλος κάθε κεφαλαίου.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
Ηλεκτρισμός και Μαγνητισμός
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
Randy Knight
Ο Randy Knight έχει διδάξει Γενική Φυσική για 30 χρόνια στο Ohio State University και στο California Polytechnic University, όπου την περίοδο αυτή είναι καθηγητής Φυσικής. Ο Καθηγητής Knight πήρε το δίπλωμα Bachelor από το Washington University στο Saint Louis και ένα Ph.D στη Φυσική από το University of California, Berkeley. Ήταν μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Harvard-Smithsonian Center για Αστροφυσική πριν γίνει καθηγητής στο Ohio State University. Ήταν στο Ohio όταν άρχισε να ασχολείται με τη φυσική στην εκπαίδευση. Η ενασχόλησή του αυτή, μετά από πολλά χρόνια αργότερα, τον οδήγησε στη συγγραφή του παρόντος βιβλίου.
Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Καθηγητή Knight είναι στο πεδίο των LASER και της φασματοσκοπίας, και έχει πάνω από 25 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Διευθύνει επίσης τα προγράμματα σπουδών στο Πολυτεχνείο της Καλιφόρνιας, όπου παράλληλα με τη Γενική Φυσική, διδάσκει θέματα ενέργειας, ωκεανογραφίας και περιβάλλοντος. Όταν δεν είναι στην τάξη όταν δεν βρίσκεται μπροστά στον υπολογιστή του, μπορείτε να βρείτε το Randy να κάνει πεζοπορία, θαλάσσιο καγιάκ, να παίζει πιάνο, να αφιερώνει το χρόνο του στη σύζυγο του Sally, στις επτά γάτες του.
Ευστάθιος Σιδερης
Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 1978 και ανακηρύχθηκε διδάκτορας το 1984 από το ίδιο Τμήμα με έρευνα στη Φυσική Πλάσματος που έκανε στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».
Από το 1985 έως το 1990 ήταν Εργαστηριακός Επιστημονικός Συνεργάτης στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και το 1991 εντάχθηκε στο Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Τμήματος Ηλεκτρονικής του Παραρτήματος Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης, αρχικά ως Καθηγητής Εφαρμογών και μετά ως Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο Εφαρμογές Ηλεκτρομαγνητισμού και Οπτοηλεκτρονικών Διατάξεων. Παράλληλα και για δέκα (10) Ακαδημαϊκά Έτη ήταν διδάσκων με το ΠΔ 407/1980 στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Από το 2001 έως και το 2003 διετέλεσε Εισηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας με αρμοδιότητες την αναγνώριση, την ισοτίμηση και την αντιστοίχιση τίτλων σπουδών της αλλοδαπής με τίτλους σπουδών των ΤΕΙ καθώς και την πιστοποίηση των Προγραμμάτων Σπουδών των Τμημάτων των Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών των ΤΕΙ. Από το 2004 είναι Καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) με γνωστικό αντικείμενο «Γενική Φυσική».
Πέρα από τη Φυσική του Πλάσματος, τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Καθηγητή Σιδερή εστιάζονταν στο Περιβάλλον και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Τα τελευταία δυο (2) χρόνια αναπτύσσει πειραματική διάταξη για τη μελέτη, σε πραγματικό χρόνο, της σταθερά G της Παγκόσμιας Έλξης.
Νίκος Μουτης
Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 1994. Ακο¬λούθως, ως μεταπτυχιακός υπότροφος του Ινστιτούτου Επιστήμης Υλικών (ΙΕΥ) του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», έλαβε το 2000 τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη «Φυσική και τεχνολογικές εφαρμογές» από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Παράλληλα εκπονούσε την διδακτορική διατριβή του στην πειραματική περιοχή των μαγνητικών υλικών στο Εργαστήριο Μαγνητικών και Υπεραγώγιμων Υλικών του ΙΕΥ και το 2003 ανακηρύχθηκε διδάκτορας από την Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ. Από το 2003 ως το 2010 εργάστηκε ως συνεργαζόμε-νος ερευνητής στο ΙΕΥ και στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας (ΙΠΤΑ) του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτου». Στα ερευνητικά αντικείμενα είναι η ανάπτυξη λεπτών υμενίων μαγνητικών υλικών < σύνθετων κεραμικών υλικών και η μελέτη των δομικών, μαγνητικών και ηλεκτρικών τους ιδιοτήτων σε σχέση με την θερμοκρασία και μαγνητικό πεδίο.
Διδάσκει στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) από το 2004, αρχικά ως έκτακτος συνεργάτης στην διδασκαλία των Εργαστηρίων Φυσικής και από το 2010 ως εκλεγμένος Καθηγητής Εφαρμογών με ειδίκευση στην «Πειραματική Φυσική». Το 2018 εξελίχθηκε στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ με γνωστικό αντικείμενο «Πειραματική Φυσική Μαγνητικών Υλικών». Δραστηριοποιείται στο Εργαστήριο Φυσικής της ΑΣΠΑΙΤΕ επάνω στον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων πειραματικών εκπαιδευτικών ασκήσεων φυσικής και παράλληλα στην ανάπτυξη της ερευνητικής υποδομής με βάση τεχνικές δημιουργίας και επεξεργασίας μαγνητικών υλικών και πρόσφατα την μικροσκοπία ατομικής/μαγνητικής δύναμης (AFM/MFM).